Detaylı Vücut Analizi

Vücut Analizi Nasıl Yapılır

Vücut analizi nasıl yapılır, vücuttaki yağ oranı, su oranı ve kas ölçümleri yapılmasına denir. Analizi yapılınca kişinin değerleri analiz edilir. Hastanın değerleri tedavi süresi boyunca kayıt altına alır. Analiz sonucu tablolar ve grafiklerle gösterilir ve tedavinin süreci o şekilde belirlenir. Çıplak ayakla bir ölçüm cihazının üzerine çıkılır, vücudun hissetmeyeceği düşük bir seviyede elektrik akımları gönderilir. Kaslar ve vücut sıvıları arasında dolaşan elektrik akımları yağ dokusuyla birlikte vücut direncini ortaya çıkartır. Vücut yağı ile ortaya çıkan direnç ekrana yansıtılır.

Ölçümleri kişiye özel bir şekilde hazırlanılır. Herkesin programı farklıdır ve doktor tavsiyesiyle yapılmalıdır. Vücutta bulunan yağ oranı, kasların ve suyun oranının hangi bölgede daha çok veya daha az olduğu bu şekilde hesaplanır. Yaşamınızda yeni bir sayfa açmak isteyenler, kilo ve yağ oranını dengeleyip diyet yaparak sağlıklı beslenmek ve düzenli bir şekilde kilo vermeyi planlayanların vücut kas ve yağ oranı ölçen cihaza girmesi gerekmektedir.

Bu işlemi doktora gitmeden vücut analizi baskülü yardımıyla da yapılır. Bu basküller detaylı ya da tam net bir bilgi vermese de vücudunuzda bulunan kas oranlarını yağ ve su oranınızı ortalama bir şekilde öğrenmenize yardımcı olabilir. Asıl vücut analizi yapan yerler ise; diyetisyenler, beslenme uzmanları ve spor hocalarıdır.

Vücut Analizi Aç Karnına Mı Yapılır

Vücut analizi aç karnına mı yapılır sorusu, bu analizi yaptırmak isteyenlerin en çok sorduğu sorudur.

Vücut Analizi Nasıl Yapılır;

Aç karnına yapılmalıdır. Sıvı tüketimi gerçekleşmemelidir ve spor yapılmamalıdır. Analize giren kişinin banyo, yüzme ve sauna gibi etkinlikler gerçekleştirmemesi gerekir.

Doğru bir sonuç elde etmek istiyorsanız uyandıktan 3 ila 4 saat kadar sonra ölçümü yaptırabilirsiniz. Yeni uyanan kişinin vücudunun fonksiyonları tam anlamıyla doğru etkenler göstermektedir. Analize girerken doğru verilerin için yapılması gerekenler ise;

Tuvalete gidildikten sonra ve çıplak ayakla analiz gerçekleşebilir. En önemlisi ise günün her zaman aynı saatinde analiz yapılmalıdır. Eğer bu kurallara uyulmazsa vücut analizi testi farklı sonuç gösterebilir.

Vücut Analizi Testi

Vücut analizi testi yaptırdığınızda vücudunuzdaki kas ve yağ dengesini öğrenmiş olursunuz. Beslenme düzeninizin ne kadar sağlıklı olduğunu çıkan sonuçlar sonucunda öğrenebilir ve beslenme alışkanlığınızı düzene sokabilirsiniz.  Eğer diyet yapıyorsanız, yaptığınız diyetin doğru olup olmadığını bu test sayesinde öğrenebilirsiniz.

Doğru diyet yapmak size kilo verdirir ve yağ kaybedersiniz. Yanlış diyet ise vücudunuzda kas kaybına yol açabilir.  Vücudunuzun direncini öğrenmek için ve düzenli bir beslenme programı oluşturmak için analiz testinin önemi büyüktür. Vücut analizi, el ve ayaklara elektrotlar ile yapılan, hafif derecede elektriksel ölçümler ile vücutta bulunan su, yumuşak doku, kas ve yağ oranının öğrenmenizi sağlayan işlemdir.

Vücut Analizi Nasıl Olmalı

Her kişinin metabolizması farklı çalışmaktadır. Metabolizmanın çalışmasına göre egzersiz plan çizelgesi ve beslenme programı oluşturulur. Kişiler bu programla kendinde gördüğü değişikliği fark edip motivasyonunu en üst seviyeye çıkartacak hem de sağlıklı beslenme yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu şekilde sağlıklı bir kişi olarak hayatına devam edecek aynı zamanda sağlıklı bir şekilde yağlarından kurtulup kilo vermiş olacaktır. Vücut analizi yapan yerlerin sıklıkla dile getirdikleri şey “İnsanlar vücutlarıyla alakalı sürekli yanlış şeyler düşünüyor” cümlesidir. Vücut analizi düzenli olarak yapılmalıdır.

Zayıf görünen kişi yağ oranının düşük olduğunu dile getiriyor ama bu her zaman doğru değildir. Bazen de kilolu olan birisinin yağ oranın çok fazla olduğu dile getirilir. Ancak, bu yanlış bir düşüncedir. Bu yüzden vücut analizi doğru bir şekilde yapılmalıdır. Analiz, kişinin düşündüğünün aksine daha farklı bir durumda olduğu gösterilebilir. Uygulanacak tedavi ve kişiye verilecek program sayesinde, kişinin hem vücut kontrolü sağlanır hem de sağlıklı bir şekilde kilo verip vermediğinin sonuçları elde edilir.

Vücut analizi, bioelektrikal impedans tekniğiyle çalışan bir monitör aracılığıyla gerçekleşir. Vücuda giden akımlar sayesinde vücut farklı tepkiler gösterir ve bu tepkiler sayesinde vücudun kas, yağ ve su oranı meydana çıkar.

Vücut analizi testi yapıldığında analizlerde sonucu etkileyen şeyler olabilir. İlk ölçümde çıkan oran %23, birkaç saat sonra yapıldığında %18 görülebilir.  Bazı durumlar vücudumuzun yağ oranını değiştirebilir. Örnek verecek olursak eğer, banyodan sonra, yeni uyanıldığında veya yemek yedildikten sonra yağ oranında artış ya da azalma olabilir.

Kadınların regl döneminde ya da bir hastalık durumunda, alkollüyken vücut standartlarınız normal olmayacaktır. İlaç kullanımı, yüksek ateş, enfeksiyon, hamilelik, stres durumlarında gerçek değerlerin görülmesi çok zordur. Eğer ölçüm yaptırmaya gidiliyorsa bu durumlarda bulunmamanız ve standart halinizle ölçüm yapmaya gidilmelidir.

Dört tip vücut tipi bulunmaktadır…

Bunlardan birisi elma tipli vücuttur. Bu vücut genellikle erkeklerde bulunur. Orta gövde geniş ve dolgun, bacaklara doğru inildiğinde ise bir daralma vardır.

İkinci vücut tipi ise kalp tipi vücuttur. Bu vücut tipinin en belirgin özelliği göğüs kısmının geniş olmasıdır. Bacaklara doğru ise incelme görülür.

Üçüncü vücut tipi ise kum saati tipi diye adlandırılır. Bu vücut türü kadınlarda olmaktadır. Göğüs ve kalça kısımları eşit bel kısmı ise ince olarak görülür.

Dördüncü ve son vücut tipi armut tipli vücuttur. Bu vücut de türü en çok kadınlarda denk gelinir. Belirgin özellikleri kalça geniş ve dolgun, omuz yapıları dar tipli vücutlardır.

Hangi vücut tipine sahip olunursa olunsun analiz her vücuda aynı şekilde uygulanılır ve analize girilmeden uyulması gereken kurallar kesinlikle aynı şekilde geçerlidir.

Görüldüğü gibi vücut analizi yaptırmak çok önemlidir. Sağlıklı bir vücuda sahip olmak istiyorsak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsak kesinlikle yaptırma es geçilmemelidir.

Shopping Cart