Kurumsal Danışmanlık

Kurumsal beslenme danışmanlığı başta Amerika olmak üzere pek çok şirkette kullanılan sağlıklı beslenme eğitim hizmetidir. Bu eğitim programı çalışanların ve yöneticilerin beslenme danışmanlığı, doğru kilo yönetimisağlıklı mutfak, spor için beslenme danışmanlığı, sağlıklı menü seçimi ve satın alma, şirkette diyetisyen hizmeti ile özel eğitim programları ve seminerleri kapsar.

Sağlıklı beslenme yaşamın her alanında doğru seçimlere bağlıdır.  Kurumsal beslenme danışmanlığı çalışanların sağlıklı yaşamaları için önemli bir yatırımdır. Sağlıklı beslenme eğitim programlarının şirkette bir sosyal sorumluluk bilinci kapsamında yer alması konusunda önemli bir çaba harcamaktadır.

Sağlıklı beslenme, çalışanların ve yöneticilerin verimliliğini şirkette başarı ve motivasyonu güçlendirir. Beslenme danışmanlığı kilo, özel beslenme ve diyet eğitimleri, mutfak için gıda satın alması sağlıklı beslenme önerilerini akla getirir. Ancak pek çok araştırma gösteriyor ki kurumsal beslenme danışmanlığı hizmeti alan çalışanların şirkette bağlılığı daha iyi.

Şirkette kurumsal beslenme danışmanlığı hizmetlerimiz başladığında;

  • Beslenme uzmanı takibinde öneriler ile sağlıklı çalışanların oranı artmaya başlar
  • Çalışanların hastalıklara bağlı işe gelmeme oranı düşer
  • Kurumsal beslenme danışmanlığı çalışanların verimliliğini yükseltir
  • Sağlıklı beslenme ve başarılı diyet eğitimleri sağlık harcamalarında düşüş ve buna bağlı sigorta payı ve poliçe satın alma da avantaj yaratır
  • Doğru menü planlama eğitimine bağlı mutfakta oluşan atıklar aza iner, satın alma kar eder
  • Beslenme danışmanlığı ve özel diyet ile sağlıklı kilo kaybına bağlı işyeri kazaları azalabilir
  • Spora yönelik motive edici öneriler ve özel beslenme danışmanlığı ile grup içi iletişim artar

Çalışanların stres ve sigara kullanımı da sağlıklı çalışma olumsuz etkileyen etmenlerdendir. Ancak Harvard Üniversitesi Sağlık Bölümü’ne göre “sigara kullanımı bir yana, sağlıklı bir yaşam için en önemli nokta sağlıklı, doğru beslenme ve buna bağlı olarak yediklerimizin bizi nasıl etkilediği.” Beslenme danışmanlığı çalışanların sağlıklı olmaları konusunda kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, şirketlerin kurumsal beslenme danışmanlığı ve sağlık eğitimi programlarına odaklanmaları gerekmektedir. Amerikan Tıp Birliği Dergisi (Journal of the Amerikan Medical Association) çalışmasına göre obezite, çalışanların sağlıklı olması açısından önemlidir çünkü  Obez birey bir senede 6 ile 9 gün veya daha fazla sağlık problemleri nedeniyle izin almaktadır. Bunun için de en başarılı seçim kurumsal beslenme danışmanlığı ve sağlıklı diyet eğitim programı olarak gözüküyor.

Kurumsal Beslenme Danışmanlığı Neden Önemlidir?

Sağlıklı Beslenme danışmanlığı hizmetlerimiz  ile çalışanlarınızın sağlığını koruyup iyileştirerek verimliliğini ve performansını arttırabilir, olası iş kayıplarını engelleyebilirsiniz.

Beslenme ve Diyet Akademisi Dergisi’nin çalışmasına göre, Beslenme danışmanlığı için harcanan her 1$ geriye 4$ kazanç olarak yansıyor! Buna ek olarak, tip 2 diyabet konusunda beslenme eğitimi  alanların iş günü kaybının %64 oranın da azalığı, yeterlilik ve verimlilik konularında ise %87 oranında başarı elde edildiği belirtilmektedir.

Çalışanlarınızın sürekli çabuk yoruluyor veya sürekli halsizlikten şikayet ediyor olması yanlış diyet , sağlıklı olmayan beslenme, demir eksikliği, gün içindeki dengesiz kan şekeri, aşırı kilo alımı ya da kilo alımına bağlı gelişen uyku apnesi olabilir. Bu sorunlar çalışanların sağlığını dolayısı ile performanslarını etkileyecektir. Başarıya giden çözüm; sağlıklı beslenme önerileri ve eğitim hizmetleriyle çalışanların sağlığını korumak hem de verimliliğini arttırmaktır. Kurumsal beslenme danışmalığı burada devreye girmektedir.

Hizmetlerimiz gıda satın alma, mutfak eğitimi programı ve sağlıklı menü oluşturmak için beslenme danışmanlığını da kapar. Beslenme danışmanlığı sadece kilo verme başarısı ve diyet ile ilgilenmez, her bireyin ömür boyu daha kaliteli beslenmesi için özel beslenme durumlarına göre eğitim verir. Örneğin

Beslenme danışmanlığı  ve diyetisyen hizmeti yoğun çalışan yöneticinin başarı ve üretkenliği için özel olarak planlanır ve seyahatlerini de kapsayarak yeni bir beslenme ve diyet biçimi oluşturulması hedeflenir ve çalışma konforuna  destek olunur

Diyetisyen Didem Yıldız ile verdiğimiz beslenme danışmanlığı hizmetlerimizle daha sağlıklı çalışanlara sahip olabilirsiniz.

Shopping Cart